Együtt leszünk család.

6 jel, amiről felismerhető, hogy valaki energiavámpír, és ezt hogyan kezelhetjük

Energiavámpír szó szerint bárki lehet a környezetedben, még akkor is, ha az egy családtag vagy egy közeli barát. Ez lehet az a személy, aki mellett folyamatosan túlterheltnek és kimerültnek érzed magad. Az állandó energiaelszívás jelentős fizikai és érzelmi stresszhez vezethet. Ezért fontos, hogy foglalkozz a dologgal, és felismerd, kik ők, azáltal, hogy kideríted az energialeszívó stratégiájukat.

Mivel az energiavámpírokat nem könnyű felismerni, cikkünkben megosztjuk veletek a leggyakoribb, de valamiért figyelmen kívül hagyott jeleket.

Ezenkívül van néhány tippünk arra is, hogyan kezeljük őket.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

1. Mindig a dráma közepén vannak

Drámai és érzelmi viselkedésük hulláma miatt az energiavámpírok általában egy katasztrófa középpontjába kerülnek. Amikor azonban melléd kerülnek, rád vetítik a drámát, abban a reményben, hogy felszívod, és jóváteszed a hibájukat.

- Hirdetés -

Mit kell tenned: Mondd meg nekik, hogy túl fáradt vagy. Ha megpróbálnak felhívni és elhívni egy beszélgetésre, ne ess a csapdájukba, és mentsd ki magad azzal, hogy fáradt vagy, vagy rossz az időjárás, ezért most nem tudsz találkozni velük. Valószínűleg békén hagynak, és más forráshoz mennek, mert szükségük van valakire, akinek van energiája a betakarításhoz.

- Hirdetés -

2. Hajlamosak kritizálni célpontjukat

Az energiavámpírok általában bizonytalanok, és megpróbálnak taktikát találni arra, hogy kritizáljanak téged, hogy te is elbizonytalanodj. Ha ez a helyzet, úgy érezheted, hogy tartozol valamivel ennek a személynek, különösen a figyelmeddel, de folytatnod kell a a munkát, hogy megállíts minden ismeretlen támadást.

Mit kell tenned: Nézz faarccal, és adj rövid válaszokat. Ezek az emberek még a nonverbális jelzéseidet (arckifejezésed és testhelyzeted) is felhasználhatják, hogy rávegyenek téged. Megmondhatod nekik, hogy hajlandó vagy-e támaszt nyújtani és energiát adni nekik. Tehát próbálj meg a lehető leghidegebbnek tűnni, és válaszolj a kérdéseikre rövid válaszokkal – ez segít abban, hogy az energiát megtartsd magadnak.

3. Ultimátumokat adnak

A kulcs az, hogy tudják, hogy a szégyen erős fegyver, különösen a gondoskodó és együttérző emberekkel szemben. Bűntudatot keltenek benned, és azt kapják, amit meg akartak kapni tőled. Ugyanez vonatkozik az ultimátumokra is, arra használják fel, hogy felhívják a figyelmedet, majd olyasmire kényszerítsenek, amit más helyzetben valószínűleg nem tennél meg.

Mit kell tenned: Legyen módod visszatérni a valóságba. Tudd meg, ki tud segíteni egy adott helyzet valóság ellenőrzésében. Ez lehet valaki, akiben megbízol, családtag vagy barát. Tehát, ha észreveszed, hogy az energiavámpír az életedben elkezd fellépni, kérd meg a megbízható személyedet, hogy erősítse meg az érzéseidet. Figyeld meg, hogy a megérzéseid igazak, és nem az, amit az energiavámpír próbál rád rakni.

4. Kihasználják az emberekben a jóságot

Az energiavámpírok fő célpontjai azok, akik együttérzőek és érzékenyek is. Akiknek jó szívük van, meghallgatják a bajukat, és végtelenül rendelkezésre állnak az energiák. Fel fogják használni ezt ellened, és kiszívják a szikrát.

Észreveheted, hogy ez a személy ideje nagy részét veled szeretné tölteni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy monopolizálja az idődet, ha elmész valahova. Azt is tudják, hogy a bűntudatod nem engedi, hogy visszautasítsd őket egy vacsorára vagy egy kávéra, ezért szinte mindig kérni fognak.

Mit kell tenned: Állíts fel néhány határt. Lehet, hogy könnyebbnek hangzik, mint megvalósítani, de fontos, hogy legyenek olyan területek az életedben, ahová nem engeded be az energiavámpírokat. Kezdd kicsiben, ne vegyél részt velük társasági eseményeken, például ne menj el egy kávéra vagy vacsorára, majd terjeszd ezt ki más dolgokra is.

5. Mindig érzelmi szükségben vannak

Az energiavámpírok társfüggőek, ezért  vesznek részt az ilyen típusú kapcsolatokban. Azt azonban aligha tudják felismerni, ha egy normális kapcsolatban vannak. Használják a köteléket (ami legtöbbször romantikus), hogy több drámai és érzelmi szükségletet terjesszenek.

Mit kell tenned: Ha lehetséges, vágd ki őket az életedből. Ha az energiavámpírod nem olyan személy, akit egyszerűen elkerülhetsz (talán családtag vagy főnök), próbáld meg a lehető legnagyobb mértékben megszakítani vele a kapcsolatot. Kerüld el, hogy közvetlenül beszélned kelljen vele, ha tudsz, inkább írj neki üzeneteket.

6. Megpróbálják megfélemlíteni zsákmányukat

A kritikán kívül az energiavámpírok megpróbálhatnak megfélemlíteni, különösen, ha érzelmi drámát akarnak elindítani. Ebben az esetben a félelem tökéletesen működik számukra, ami azt jelenti, hogy betakarítják az energiádat és növelik az egójukat, ha ideges leszel vagy megijedsz.

Mit kell tenned: Tegyél úgy, mintha nem érdekelne. Ne adj nekik választ, bármi is történik. Ezenkívül ne szórakoztasd őket. Hamarosan elvesztik az érdeklődésüket irántad.

Van valaki a közeledben, aki elszívja az energiádat? Ha igen, hogyan próbáltál megbirkózni vele?

via

pexels.com

 

Szólj hozzá