Együtt leszünk család.

Teljesen elvesztettem a szexuális vágyamat a járvány idején

Amikor a férjemmel összejöttünk, nagyon aktív szexuális életet éltünk, hasonlóan a legtöbb párhoz a kezdeti randevúk időszakában. Minden alkalommal, amikor együtt voltunk, szenvedélyes, csodálatos szexet éltünk meg. Ez így ment életünk szinte minden szakaszában. Attól kezdve, hogy összeköltöztünk, eljegyeztünk egymást majd összeházasodtunk, a szexuális életünkkel soha nem volt gond.

A terhességem alatt időt szakítottunk egymásra ( köszönöm terhességi hormonok!), és még a lányunk születése után is mindig szexelni akartunk. Sosem voltam az az anya, aki nem akart időt szánni a szexre, még egy kisgyermekkel sem.

Aztán bekövetkezett a járvány, és elvette a nemi vágyamat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mindig szerettem szexelni a férjemmel.

Mindig is úgy éreztem, hogy a szex csodálatos és meghitt módja lehet a partnerkapcsolatnak. Soha nem gondoltam volna, hogy olyan nő leszek, nemhogy anya, aki nem akar szexelni, és mégis, itt vagyok.

- Hirdetés -

Furcsa, mert ha bármire is számíthatunk, hogy valami majd megváltoztatja a szexuális életünket, az a gyermekvállalás után történik. De nálunk ez sosem volt így. Mindig szántunk időt egymásra, még babával is. De a járvány valamit megváltoztatott bennem, és őszintén szólva, úgy érzem, nem vagyok egyedül ezzel.

- Hirdetés -

A járvány kezdetén a férjemmel még szexeltünk.

De majdnem egy hónap lezárás után, éjjel -nappal a lakásban, munka és a lányunk nevelése közben, a nemi vágyam eltűnt. Vagyis komolyan eltűnt. A szex ötlete nem volt izgalmas. Csak a semmi volt, amit még mindig alig tudok megmagyarázni. Hogyan tűnhet el valami, amit korábban annyira szerettem és élveztem? Hová tűnt a libidóm?

Őszintén azt hiszem, hogy az eltűnő libidóm jó néhány dolognak tudható be.

Nos, először is a nyilvánvaló:

A halálos globális vírus fenyegetése elég volt ahhoz, hogy elpusztítsa a hangulatomat. Állandóan ideges voltam és szorongtam, hogy egyikünk elkapja a vírust. Féltem a távol lévő rokonaimtól. Általánosságban féltem, és nem aludtam jól. Állandó fejfájásom volt. Nem éreztem jól magam. A járvány nagy részében nem éreztem magam önmagamnak, és ha teljesen őszinte vagyok, még mindig nem. A járvány megváltoztatta azt, aki voltam, feleségként, anyaként és általában személyként is. Szeretném visszaszerezni a régi énemet, mind a szexuális életemben, mind máskülönben, de azt hiszem, ez egy ideig eltart majd.

Milyen egyéb okok miatt elvesztettem a nemi vágyamat? Nos, a férjemmel elvesztettünk minden olyan intimitásérzetet, ami korábban meg volt.

Egyrészt a szüleim hozzánk költöztek a járvány idején, hogy segítsenek a lányunknak. Bármennyire is csodálatos, ez természetesen tompíthatja a szexuális életedet. Korábban mindig szakítottunk időt egy heti randevú estére, amikor kiöltöztünk, elmentünk moziba, előadásra és vacsorázni. A járvány ezt több mint egy évre felfüggesztette. Még akkor is, amikor lassan elkezdtek kinyílni a dolgok, még mindig idegesek voltunk, és úgy döntöttünk, hogy kerüljük az éttermeket és a beltéri tereket.

Mi az ami még hozzájárult a szex iránti hirtelen érdektelenségemhez? És ez az, ami a legjobban fáj. Ha csak rágondolok, újra sírni akarok. A járvány elején nem aludtam. Rosszakat álmodtam. Sírva ébredtem, és nem tudtam visszaaludni. Aztán megfordultam, és a lányomra néztem az ágyában, és nyugodtabbnak éreztem magam.

Egyik este, az egyik alkalommal, amikor sírva keltem, a lányom is felébredt. Bebújt az ágyba, és hozzám bújt. Addig ölelkeztünk, amíg mindketten békésen vissza nem aludtunk. Amikor először történt, sikerült jól aludnom. Látva az arcát az enyémbe simulva és csak fogva őt, jobban éreztem magam. Olyannyira, hogy megszoktam, hogy hagyom, hogy a lányom velünk aludjon az ágyban. Őszintén szólva elmondhatom, hogy a férjem is nyugodtabbnak érezte magát.

A szexuális vágyam azonban teljesen eltűnt, fogalmam sincs, hová lett, és fogalmam sincs, mikor és hogyan fogom visszakapni.

De a férjemmel lassan elkezdtünk azon dolgozni, hogy visszatérjünk oda, ahol egykor voltunk. Visszaállítottuk a heti randevúinkat, és elkezdtünk további intimitást teremteni a házban – akár csak kettesben vacsorázni és filmet nézni, miután lányunk lefeküdt.

Nem várom el, hogy a szexuális életünk visszatérjen a korábbi állapotba, és ez így van jól. Az a fontos, hogy a férjemmel visszanyerjük azt a szenvedélyünket, ami egykor bennünk volt, ami miatt állandóan szexelni akartunk. Nekem csak ez számít.

via

freepik.com

 

https://cafemom.com/lifestyle/pandemic-ruin-sex-drive