Együtt leszünk család.

10 kevés foglalkozást igénylő növény, amellyel színt vihetsz otthonodba

A növények tartása nem csak hobbi vagy valami szép dolog, amivel otthoni életedbe színt vihetsz. A növényeknek számos előnyünk van. Például 15% -kal növelhetik termelékenységünket az Exeteri Egyetem kutatói szerint. De nem csak ez az előnyük, hanem azok az emberek, akik otthonukban termesztenek növényeket, általában kevesebb stresszt szenvednek.

Cikkünkben olyan növényeket gyűjtöttünk össze, amelyek számos módon javíthatják az életünket – bónuszpont, hogy ezek a dolgok színes és szép megjelenésű növények!

1. Perzsa pajzs növény

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Strobilanthes Dyeriana, más néven perzsa pajzs, nagyon kevés karbantartást igénylő növény, ritkán van problémája kártevőkkel és betegségekkel, színének köszönhetően pedig mindenképpen élénkebbé varázsolja otthonunkat.

Fény: Szereti a meleg, párás és félárnyékos helyet.

- Hirdetés -

Víz: Tartsuk nedvesen a talajt és adjunk neki vizet, ha a talaj felső néhány centimétere száraz.

- Hirdetés -

2. Korallvirág

A korallvirág ugyanolyan szép, mint amilyen könnyű ápolni. Valójában nagyon csekély odafigyeléssel boldogulhat beltéren és szabadban egyaránt. Ennek a Madagaszkárról származó népszerű növénynek 125 különféle faja van.

Érdemes megjegyezni, hogy enyhén mérgező lehet macskákra és kutyákra.

Fény: Félárnyékos helyeket kedveli, de erős közvetett megvilágításban is növekedhet.

Víz: Öntözd meg takarékosan, és hagyd megszáradni az öntözések között.

unsplash.com

3. Béke liliom

A béke liliom nagyon népszerű növény, amelyet beltérben lehet termeszteni, nagyon kevés karbantartást igényel, és a levegőből is kiszűri a méreganyagokat. Mérgező lehet a kutyák és macskák számára.

Fény: Ez a növény, ellentétben másokkal, gyenge fényviszonyok mellett is elboldogulhat.

Víz: Ne öntözd túl. Hetente egyszer bőven elég vizet önteni erre a növényre. A tél folyamán még kevésbé öntözzük.

4. Lepke orchidea

A Phalaenopsis orchidea, más néven Moth orchidea, az egyik legkönnyebben növekvő orchidea. Valójában gyakran hívják őket „kezdő orchideának” annak köszönhetően, hogy mennyire könnyű gondozni őket.

Nem mérgezőek a háziállatokra.

Fény: A fényes, vagy közvetett fényben van a legjobban, de elviseli a közepes, közvetett fényt is.

Víz: 1-2 hetente kell itatni. Öntözzük gyakrabban, ha a növény erősebb fényben van, és ritkábban gyengébb fényben.

freepik.com

5. Töviskorona

A Töviskorona egy másik remek beltéri növény, mert jól alkalmazkodik a szobahőmérséklethez és a száraz környezethez, és megbocsáthatja az időnként elmaradt öntözést is. Lenyelve mérgező lehet emberekre és állatokra. Feltétlenül viselj kesztyűt, amikor vele dolgozol.

Fény: Legjobb szobahőmérsékleten tartani, de túlélhet akár 10 ° C-os és 32 ° C-os hőmérsékleteken is.

Víz: Öntözzük meg a növényt úgy, hogy teleöntjük az edényt vízzel. Ügyeljünk arra, hogy ürítsük ki a felesleget, és ürítsük ki a csészealjat is az edény alatt, hogy a gyökerek ne üljenek vízben.

6. Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz egy másik színes és nagyon egyszerűen gondozható növény – a legkisebb kertészeknek sem lesznek vele gondjai. Télen népszerű, mert ilyenkor virágzik, ami azt is jelenti, hogy szép karácsonyi ajándékkal is meglephet. A növény nem mérgező az emberekre és az állatokra.

Fény: A fényes, közvetett fény a legjobban működik ezeknél a növényeknél, de gyengébben is elég jól el vannak.

Víz: Öntözzük meg, amikor a talaj első centimétere száraz.

7. Zebrapletyka

A Tradescantia zebrina, más néven Inchplant, egy népszerű szobanövény, amely gondozása szintén meglehetősen egyszerű. Ez nem csak alacsony karbantartást igényel, hanem rugalmas is, így még ha ebben nagyon új is vagy, semmi nem okozhat problémát ezzel a növénnyel. A zebrapletyka mérgező lehet.

Fény: Részleges árnyékban virágzik, de napfényes területeken is ugyanolyan jól teljesít, ha a talaját nedvesen tartják.

Víz: Növekedés közben mérsékelten kell itatni, télen pedig kevésbé.

8. Begónia

A begóniák a legnépszerűbb növények, mivel sokfélék, és különböző színűek. Ez nem jelenti azt, hogy mégis nehéz őket gondozni. A begóniák zamatos szárral rendelkeznek, amely saját víztárolójaként szolgál az év szárazabb periódusaiban. Mérgezőek lehetnek a háziállatokra.

Fény: Erős, közvetett fényben boldogulnak a legjobban.

Víz: Takarékosan kell öntözni, így a talaj nedves marad, de nem tocsog.

9. Parodia magnifica kaktusz

A Parodia Magnifica, más néven Ball kaktusz, egy másik kevés gondozást igénylő növény, amely feldobja otthonunk. Nagyon ellenálló növény, és nem fogsz túl sok időt tölteni a gondozásával, mert valójában az elhanyagolással gyarapszik. Nem mérgező növény.

Fény: Sok mennyiségű napra van szüksége, ezért győződj meg róla, hogy meg is kapja.

Víz: Csak akkor öntözd, ha a talaj tapintásra száraz.

10. Bromeliafélék

A broméliák szintén nagyon könnyen kezelhető növények, színük pedig minden bizonnyal élénk színt kölcsönöz majd otthonodnak. A broméliáknak több, mint 2500 faja van, de az ellátási irányelvek mindegyikükre megegyeznek. Nem mérgezőek.

Fény: A broméliák többnyire világos, közvetett fényterekben érzik jól magukat.

Víz: Ellenállnak az aszálynak, de kevésbé tolerálják a túlöntözést. Csak akkor öntözd, ha az első pár centiméter talaj száraz.

Kapcsolódó cikk: A legjobb növények gyerekekkel

via

unsplash.com

- Hirdetés -